Logga Plaza Tandvård Tandläkare Borås

Invisalign - smidig tandreglering i Borås med osynlig tandställning

Invisalign - en osynlig tandställning

Om dina tänder står snett eller trångt kan man ställa dom rakt med Invisalign. Invisalign är en nästan osynlig tandreglering som med tunna avtagbara plastskenor flyttar tänderna gradvis till sitt nya läge.
Invisalign Tandläkare Borås

Invisalign - hur går det till?

Invisalign har funnits sedan 1997 och är  marknadens mest avancerad system av så kallade aligner behandling. Varje skena som kommer att användas under behandlingen skräddarsys för dina tänder. Tänderna kommer gradvis att röra sig i riktning mot det beräknade slutläget. Metoden går ut på att de skenor du börjar med endast skiljer sig lite från hur dina tänder är placerade, sedan övergår du till nya skenor som skiljer sig lite från de förra. Sedan fortsätter processen på det sättet till dess att du har tagit dig igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått.
Effektiviteten kan jämföras med fast tandställning och i många fall är den till och med bättre!

 

Tandställning för vuxna och barn

Invisalign kan utföras på vuxna och barn. Det finns ingen övre åldersgräns på när man kan behandlas. 

Vi har märkt en ökad efterfrågan hos ungdomar där behandling inte ingår i den fria tandvården och vi behandlar från att man är ca 15 år, Denna behandling är då en helt privat kostnad. Du som vårdnadshavare är välkommen att kontakta oss för rådgivning. 

 

Processen

Steg 1

Konsulation

Du går igenom dina önskemål och en av våra tandläkare tittar på dina tänder och du får veta om du är lämplig kandidat för Invisalign. Vi läser av dina tänder med en 3D kamera och du får en bild av hur ditt framtida leende kan se ut. Du får också veta ungefär hur lång tid behandlingen kommer ta och vad det kostar.

Steg 2

Utredning och plan

Vi gör en noggrann undersökning av dina tänder och mun. Vi tar foton och röntgen och framställer en exakt behandlingsplan för hur ditt leende kommer se ut. Du får i en 3d-film se exakt hur varje tand förflyttas mot sitt nya läge. Vi har en genomgång där vi går igenom hela din behandling från A till Ö.

Steg 3

Behandling

Efter att du godkänt 3d modellen tillverkas dina skenor. Rekommenderad användningstid är22h/dygn för att få bästa effekt. Du byter skena ungefär med 7 dagars mellanrum och kommer till oss för kontroll och nya skenor med 8 till 10 veckors mellanrum.

Steg 4

Retention/Slutkontroll

När behandlingen är klar görs kontroll av resultatet och vi går igenom hur du ska behålla tänderna i sitt nya läge med så kallade retention.

Vad kostar det?

Kostnaden är individuell beroende på hur omfattande behov du har och varierar mellan 25 000 kr till 65 000 kr. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation där vi skannar dina tänder med vår kamera och bygger upp en 3dmodell. Du får då en bild av hur resultatet kan bli, vi berättar i detalj om hur behandlingen går till och du får ett fast pris som inkluderar hela behandlingen samt intital retention.

Vanliga frågor om Invisalign

Med en kamera skannar vi dina tänder och bygger upp en 3d-modell. Med denna kan du se resultatet av hur dina tänder kan förflyttas med Invisalign och hur det kommer ser ut när det är klart, redan innan vi startat. Du får informationen som behövs med fördelar och ev. risker samt exakt kostnad. Du förbinder dig inte till något utan kan i lugn och ro bestämma om du vill gå vidare.

Vanligtvis byter du skena var 7:e dag

Du kommer till kliniken med ca 8–10 veckors mellanrum för justering eller lättare puts så att dina tänder rör sig som det är tänkt. Vid varje besök så får du nya skenor med dig hem.

Du använder skenorna 22 h per dygn och tar bara ut dom när du äter eller borstar tänderna. Ju mer du använder dom desto bättre och snabbare blir behandlingen.

När man startar behandlingen eller byter skena kan man ibland känna ett visst obehag. Detta kan minskas om man tar paracetamol t.ex Alvedon. Man kan ha svårt att uttala s-och t-ljud några dagar men detta brukar vara snabbt övergående.

Du rengör enkelt skenorna med ljummet vatten, ev lite tandkräm eller Probett som är ett rengöringsmedel för aligners.

Efter behandlingen måste man ”låsa fast” tänderna (retinera) i sitt nya läge. Detta för att de annars kommer vilja gå tillbaka. Man kan göra det med antingen en liten tunn metalltråd på insidan av skenorna eller med  liknande skenor som förflyttat tänderna så kallade Viveraretainers. Vi kommer diskutera vad som passar dig bäst men det är viktigt att veta att retentionen bör man ha så länge som man vill ha kvar behandlingens resultat. Oftast innebär det livslång retention.

Betalning

Vi erbjuder 3 olika betalningsmetoder: 
1. Delbetala per månad: Vi samarbetar med olika finansbolag där månadskostnaden blir ca 2400kr i 24 månader. Vi hjälper dig med ansökan.
2. Du betalar hälften vid start och hälften när det är klart med kort eller swish.
3. Om du har egen betallösning kan du också betala allt vid start med kort.

Före och efter

Boka en tid som passar dig för att få veta mer:

Vi erbjuder 2 olika möjligheter för konsultation:
1. Videokonsultation: Vi går igenom dina frågor via länk, vi skickar en zoomlänk via mail efter bekräftad bokning.
2. På kliniken: Vi läser av dina tänder med en kamera och kan visa dig en 3D modell hur dina tänder kan komma att bli efter behandlingen, 
    Vi går igenom alla delar av behandlingen och hur dina förutsättningar är. 
 
Ingen av konsultationerna medför något förbehåll. Eftersom tiderna är begränsade vill vi att bokad tid respekteras alt avbokas i god tid. 

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan så accepterar du detta. 

Vart vill du boka?

Team Storvik

Team Wagner