Logga Plaza Tandvård Tandläkare Borås

Implantat

Tandimplantat

Tandimplantat ersätter en eller flera förlorade tänder. Ett implantat (skruv) av titan opereras in i käkbenet med ett kirurgiskt ingrepp och växer fast(benet växer in i skruvens gängor och låser på så sätt fast den).När ”skruven” läkt in i benet förses den med en konstgjord tandkrona, eller vid flera tänder en bro.

Komponenter

På titanskruven placeras en distans, vi använder vanligen distanser i Titan, som en mellankoppling till tänderna/porslinet.

Prognos

Prognosen för implantat är god. 98% av behandlingar i underkäken lyckas, motsvarande siffra för överkäken är 90-95%. Här på Plaza Tandvård har vi hög kompetens, specialist i käk-kirurgi, en gedigen utbildning i allt kring implantat och lång erfarenhet av dessa behandlingar. Implantat är det närmaste som går att komma när den riktiga tanden förlorats, men viktigt att veta är att implantat behöver borstas noggrant och skötas om så att tandkött och ben som skruven sitter fast i håller sig friska. Rökning ökar risken för sjukdom kring implantat.

Vad kostar det?

Vid normala förhållanden och inklusive allt; konsultation med planering, röntgen, operation, implantatskruv, komponenter och tand på skruven kostar en implantattand mellan 25-30.000kr, vid flera implantat samtidigt blir det vanligtvis billigare per tand. Allt beror på hur det tandlösa området ser ut. Försäkringskassan hjälper på olika nivåer fram till tand nummer 6 i över och underkäken(räknat från mitten). Fråga oss gärna för en bedömning och individuell kostnadsberäkning.

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan så accepterar du detta. 

Vart vill du boka?

Team Storvik

Team Wagner